Снимка: Информационна агенция Черно море

Без констатирани нарушения приключи проверката на варненския плаж "Офицерски-изток", разпоредена спешно от министъра на туризма Стела Балтова във връзка със сигнали за строителство на неговата територия.

Още по темата

За плажа има сключен договор за наем от 13 юни 2016 г. с наемател "Теменуга 2014" ЕООД. Съгласно този договор наемателят има право да постави преместваеми обекти и съоръжения, в това число може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене. Това става след разрешение от главния архитект на общината, въз основа на одобрена от министъра на туризма специализирана схема на преместваемите обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ. 

Проверката е показала, че на плажа има строителни дейности, но те са в съответствие със законовите изисквания и схемата за преместваеми обекти.

Констатираните бетонови елементи са преместваеми и са основа не за масивен, а за преместваем обект, уточниха от министерството на туризма.

След проверката е съставен констативен протокол, че няма нарушения нито на законите, нито на договора и не следва да се състави акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase