Снимка: Черно море
fallback

Общ преглед
Част от Офицерския плаж във Варна вече има нов стопанин, след като от началото на 2016 година бившите концесионери на трите варненски плажа - Кабакум-юг, Аспарухово и Офицерският, се отказаха от тях.

Новият собственик е започнал застрояване върху плажа, вероятно на заведение. Това личи от бетонните постаменти, които ще послужат за основа на бъдещата постройка. Бетонът е излят направо върху пясъка, съобщава Информационна агенция "Черно море".

Основният проблем на Офицерския плаж е постоянното замърсяване от Шокъровия канал. Очакванията бяха още през сезон 2016 водите от него да се отвеждат навътре в морето, но и към момента няма промяна. Плажът беше забранен за къпане до 17 юли 2016 година.

Малко по-късно през същия месец обласният управител на Варна оповести, че част от плажа вече има и наемател. Фирмата е "Теменуга 2014" ЕООД със собственик Александър Александров.

След това от РЗИ отново забраниха къпането на Офицерския плаж.

Договорът на фирмата е за срок от 5 години, информира Рая Радева, пресаташе на Областна управа.

За другите две части на Офицерския плаж Раева споделя, че може да се открие достатъчно информация от сайта на Министерство на туризма в раздел "Търгове и концесии".

От 9 януари 2017 г. има открити тръжни процедури за отдаване под наем на "Офицерски - юг" и "Офицерски – запад", които са неохраняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Чичо

преди 7 години

Цялата Областна управа начело с Областният управител във ВРС

17

MAD

преди 7 години

Какво да се прави имаме хубави плажове но НЕМОЖЕМ да ги стопанисваме само строим пи тях а чистота и екзотика НИКАКВА И да използвам чата :Не играйте национална лотария. Всичко е лъжа. Преди месец регистрирах билетче и вчера ми се обадиха и ми предложиха 5000 лв за да кажа по телевизията, че съм спечелил 50 000 лв ВСОЧКО Е ИЗМАМА. И тея 12 000 000 Също. Само богатият на гърба на народа

16

zapoznat

преди 7 години

нищо че това е конструкция за сглобяване и бетона не е лят ами това са такива парчета че можеш да ги слагаш където си пожелаеш

fallback