Снимка: Архив, Булфото
fallback

8-годишното момиченце, което падна от лифта на Боровец, не е успяло да седне на седалката и е увиснало веднага, след като съоръжението е почнало да се издига.

Припомняме, че инцидентът стана днес в 12.38 ч. на лифта "Мартинови бараки" в курортния комплекс.

Детето е със счупено бедро и по-късно днес ще му бъде направена операция. То е настанено в детската противошокова зала в "Пирогов".

Момиченцето е било на лифта с двама възрастни и още едно дете.

В съобщение на фирмата концесионер, цитирано от "24 часа", се казва, че детето е увиснало от седалката след първия стълб на лифта. Съоръжението веднага е спряно и ски патрул се е насочил със стълба към мястото на инцидента.

Скиори на пистата обаче са протегнали ръце и са подканили възрастният на лифта да пусне детето, за да го хванат, се обяснява още в съобщението. Така детето е паднало и е счупило крака си.

От фирмата концесионер напомнят, че туристите трябва да бъдат внимателни и да се доверяват на ски патрула и персонала, обслужващ лифтовете.

Малко след инцидента Комисията за защита на потребителите (КЗП) съобщи, че е изпратила свой екип, който съвместно с Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) да установи причините за инцидента.

След приключване на проверката ще бъде предоставена информация за резултатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

П.Попангелов

преди 7 години

Има една камера на Нова ТВ от Боровец,включете я да видите 10-12 годишни деца ,как сами се качват на седалките на лифта...

37

Родител

преди 7 години

До Пак азЯ пак? Защо не видиш закона? Осемгодишно дете само!!!!! Сина ми 5-6 годишен като започна да се спуска извън детската писта, аз на 38г.се качих на ски за да съм с него. Нито е отварял вратата на кабина на Симеоновски лифт, нито се е свличал на Пампорово, Витоша или Банско от откритите лифтове. Някои хора не трябва да имат деца! Немърливи, безотговорни и нагли родители! Видях я майката по тевизията. Отврат!При спусната степенка да се свлече нямам думи.

36

Кривондел

преди 7 години

Истината е, че тези лифтове създават предпоставки за падане. За сведение - има ли минимален ръст за ползване, или не? Защо няма детски седалки?

fallback