Снимка: bgonair.bg
fallback

Напрежение сред медицинските работници в детските заведения в Русе. Причината – обещаното увеличение на заплатите им след Нова година така и не се е случило.

Медицинските сестри от детските градини и училищата са готови да излязат на протест и да стачкуват ефективно в защита на правата си.

Силвия Сачкова работи като медицинска сестра в едно от големите училища. Заплатата й все още е 565 лв., въпреки че според подписания през 2016-а отраслов колективен трудов договор от 1 януари трябваше да взима 700 лв. Пари обаче няма.

"Изумена бях от факта, че няма достатъчно средства. Защото и бившият финансов министър на няколко пъти излиза по медиите да каже, че общините са дофинансирани, и д-р Петър Москов", коментира Силвия Сачкова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДа, така е!!! Например-какви ви звучи заплата от 350лв при ОПЛ!?!?При трудов стаж 32год.

18

Обещания

преди 7 години

За обещания сме първи и най-важното е че си вярваме... хаха не знам но народа като че ли нищо друго не му остана освен да се надява на празните обещания. Година след година, и пак сме най-зле не само в Европа. Обещавам на всеки Българин разходка до луната и обратно само за 5лв. Обещавам!

17

Анонимен

преди 7 години

Медицинските сестри трябваше да взимат повече от едно?Това журналистите вече пишат като повтарачи в трети клас.

fallback