Снимка: Flickr.com
fallback

Трима сирийски граждани, които са с бежански статут, придобит в Германия, бяха арестувани през февруари м.г., като им бе повдигнато обвинение за това, че са искали да се присъединят към терористичната групировка на ИД.

Днешното заседание по делото започва с изявление на двама от подсъдимите, информира "Дарик".

Един от обвиняемите споделил пред съда, че при разпита му със служители на ДАНС е бил разпитван за хода на делото, а не както е било заявно, че темата ще бъде друга.

През това време бил притиснат да направи самопризнания, като по този начин щяла да му бъде намалена присъдата, уверили го служителите.

По думите на обвиняемият един от разпитващите бил същият служител, който е нанесъл побой над другите двама подсъдими в Свиленград.

Друг от тримата задържани също бил разпитан, но от служители на ГДБОП. Те се опитали да го накарат да каже "нещо" срещу двамата му приятели, за да си "помогне".

Съдебният състав ще изиска от началника на Софийски централен затвор справка за това кои са служителите, разпитали двамата сирийци и какъв точно е бил предметът на беседите. Заседанието по делото продължава с разпит на вещо лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

ДАЛИ САМО СА ГИ БИЛИ ИЛИ И НЕЩО ДРУГО Е ИМАЛО?

18

Анонимен

преди 7 години

Малко са ги били, след като могат да говорят още. Лъжите на нашествениците нямат край, а някой вярва ли им.

17

Анонимен

преди 7 години

Може и да не са сирийци,бежанците араби се представят за сирийци,на всякъде по Европа го правят.В Германия в последствие ги разкриват и се оказва ,че 50%не са сирийци.

fallback