Снимка: архив Булфото
fallback

Всички предпоставки за успешен летен сезон са налични, смята министърът на туризма Стела Балтова. Това обяви тя на първото за годината заседание на Националния съвет за туризъм, проведено в Бургас. По думите й успешната рекламна кампания все по-категорично налага положителния имидж на страната ни.

България става все по-търсена дестинация, за което говори ръстът на ранните записвания. Все по-голям интерес към страната ни се очаква от Германия, Русия, Холандия, Франция, Чехия, Словакия и Швеция.

Това дава надежди за още по-успешно лято, което да надхвърли рекордните резултати от миналия сезон, прогнозира министърът.

Съвместно с останалите институции, Министерството на туризма предприема необходимите мерки за осигуряване на своевременно медицинското обслужване на туристите и лоялна конкуренция в предлагането на тези услуги.

По отношение на приходите от наеми на плажове за 2017 година, до момента са събрани над 5,8 милиона лева, предаде "24 часа".

Ще бъде въведена и Единна система за туристическа информация и Система регистър за настаняване. Обявена е обществена поръчка за нея.

Тя ще позволи в реално време да се свържат регистрите на хотелите с министерството, МВР, НАП и общините. Данните няма да са публични и достъп до тях ще имат определените от закона институции. Промяната ще изсветли сектора, смята министър Балтова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

То хубаво ама храната ни е *** казвам го от личен опит по много хотели вкл и петвездни .Освен храната се оказва че и спа зоната е *** жалко за мин.басейни които имаме защото ако не те изсмуче нещо то може би другия път някой ще изгори в сауната или пък няма да може да си отвори вратата със счупената дръжка която се случи на мен в парната баня в петзедния хотел

13

Анонимен

преди 7 години

Черноморието ни е по-голямо от Слънчев бряг и Созопол. Разширете си хоризонта и може да намерите хубави места, девствени, без строежи, без купища хора и с кристално чиста вода!

12

Men

преди 7 години

Аз на разстройство морието не стъпвам, каквото ще да казват. Всеки е свободен да си избира дали да се къпе във фекалии или не.

fallback