Снимка: архив Булфото

Всички предпоставки за успешен летен сезон са налични, смята министърът на туризма Стела Балтова. Това обяви тя на първото за годината заседание на Националния съвет за туризъм, проведено в Бургас. По думите й успешната рекламна кампания все по-категорично налага положителния имидж на страната ни.

България става все по-търсена дестинация, за което говори ръстът на ранните записвания. Все по-голям интерес към страната ни се очаква от Германия, Русия, Холандия, Франция, Чехия, Словакия и Швеция.

Това дава надежди за още по-успешно лято, което да надхвърли рекордните резултати от миналия сезон, прогнозира министърът.

Съвместно с останалите институции, Министерството на туризма предприема необходимите мерки за осигуряване на своевременно медицинското обслужване на туристите и лоялна конкуренция в предлагането на тези услуги.

По отношение на приходите от наеми на плажове за 2017 година, до момента са събрани над 5,8 милиона лева, предаде "24 часа".

Ще бъде въведена и Единна система за туристическа информация и Система регистър за настаняване. Обявена е обществена поръчка за нея.

Тя ще позволи в реално време да се свържат регистрите на хотелите с министерството, МВР, НАП и общините. Данните няма да са публични и достъп до тях ще имат определените от закона институции. Промяната ще изсветли сектора, смята министър Балтова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase