Снимка: Булфото, архив
fallback

Изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност продължава по изискване на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, след настояване на Управителния съвет на НСОРБ и председателя му и кмет на Велико Търново Даниел Панов, съобщиха от общинската администрация.

По време на среща между представителите на сдружението и министъра на регионалното развитие Спас Попниколов и членовете на Българската банка за развитие /ББР/, министър Попниколов е уверил, че програмата за саниране продължава в рамките на осигурения от предишното правителство и парламент ресурс от 2 милиарда лева.

Представителите на МРРБ и ББР са потвърдили, че средствата ще стигнат за сключените договори за финансиране на дейностите по още 2022 сгради в страната.

По време на срещата кметове на общини са съобщили за забавяне на средства при анексиране на договорите за целево финансиране. От ББР са уверили, че има ресурс и при изрядни документи средствата по анексите ще бъдат разплатени своевременно.

Още 2312 сдружения са подали искания за финансиране до ББР, допълнително са сформирани още 1576 сдружения. За техните сгради ще има финансиране при ново увеличаване на бюджета на програмата, което трябва да бъде направено от Народното събрание, се посочва прессъобщението.

Всички текущи въпроси по Националната програма за енергийна ефективност ще бъдат обсъдени на нова среща между НСОРБ, МРРБ и ББР.

Кметът на Велико Търново и председател на УС на НСОРБ Даниел Панов е очертал проблеми по мерките за образователна инфраструктура по програмата "Региони в растеж". Според него 22 общини не са си подписали договорите за образователната инфраструктура, а при закъсняване със сроковете програмата няма да бъде продължена. "Нека не бъдат спирани програми от незнание, а да бъдат продължени добрите практики ", е коментирал Даниел Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Пешо

преди 7 години

Толкова ли не можете да си изтеглите кредит и да се санирате еми чакате Тиквата да ви санира?

25

BM

преди 7 години

До АнонименAз не съм комунист, но НЕ съм и от ГроБ!Степени на лош:лош, по - лош, най - лош, комунист, партиен секретар, член на ГЕРБ, шеф на ГЕРБ!;)

24

Анонимен

преди 7 години

Комунистите по всякакви начини говорят неистини за санирането, само и само да го провалят.

fallback