fallback

На днешния ден малкият Калоян Казаков, за чиято битка ви разказахме няколко пъти, става на 3.

Момченцето страда от заболяване от аутистичния спектър, а родителите му събираха пари за процедури с хипербарна оксигенация. Благодарение на процедурите в последната близо половин година има напредък в състоянието на Коко.

Oще по темата

Днес е един от малкото празнични дни за семейството в последно време. Но и пореден ден, изпълнен с притеснение за съдбата на Коко.

Започнали сме още две нови терапии - електростимулация и звукостимулация, които му се отразяват много добре. Коки си подобрява развитието, има думички които използва точно по предназначение, сподели пред Dnes.bg неговата майка Наталия Стефанова. И споделя мечтата на Коко и семейството му в днешния ден – да се съберат достатъчно средства, за да продължи лечението на момченцето.

По предварителна сметка, за всички процедури за година ще е необходима сумата от 20 000 лева, с която семейството не разполага. Към момента в сметката му са постъпили 2481 лева от дарения, които ще свършат съвсем скоро след поредните процедури.

Семейството е от Шумен, а за терапията на Коко често се налага пътуване до Варна. Това е свързано с още разходи за транспорт.

Коко има и хранителни непоносимости към млечни продукти, глутен, лактоза, яйца и ядки. Затова и днешния празничен ден няма да посрещне с торта. Детето е на строга диета и хранителни добавки, които още повече утежняват финансово бюджета на семейството и са много голям разход за родителите. Момченцето има и още две братчета - Александър и Николай.

Майката на момченцето Наталия Стефанова благодари искрено на всички, помогнали на Коко до момента и отново отправя апел за помощ.

Всеки, който желае и може да помогне на семейството, може да го направи на Дарителска сметка на Калоян Пейчев Казаков:

ПроКредит Банк BIC PRCBBGSF BG89PRCB92301049318117
PayPal: Help_koko@abv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

Това с смс-а е монета с две страни. От една страна така наистина е по-лесно, от друга 20% от дарената сума отива за държавата. В крайна сметка какво прави държавата за детето, че да й даваме пари?

2

Сл. Славов

преди 7 години

Създайте дарителска сметка с SMS. Практиката показва, че не всеки може да помогне с банков превод, но 1 един лев за SMS всеки може да отдели.

1

mda

преди 7 години

Барокамерите са стандартно нещо при декомпресионни проблеми за водолазите... на няколко пъти чувам че помагат на деца с такива проблеми. Устроиството им не е толкова сложно доколкото разбирам и наистина не ми е понятно защо просто не се построят повече такива дори по "навътре на сушата"

fallback