Снимка: bTV
fallback

Жители на Благоевград излязоха на протест срещу неасфалтираните улици в града. Недоволните жители на града обсадиха сградата на Общинския съвет. Хората поискаха от местните депутати асфалт и нормален достъп до домовете си.

Повечето протестиращи са от кв. "Освобождение". Те обясниха, че чакат улиците им да бъдат асфалтирани вече 10 години, но това така и не се случва.

Протестът излезе с призив към общинската управа да предприеме мерки и да направи така, че децата им да не играят непрекъснато в кал.

Ако кметът и съветниците не вземат мерки, недоволните се заканиха да блокират входа на града.

"От 12 години улицата стои неасфалтирана, нямаме осветление, нямаме тротоари, досега минавахме по калта. Става въпрос за улица от 200 метра. Ще се асфалтират всички други в района и е недопустимо нашата да остане и пак да ходим по калта", обясни Ралица Петкова пред bTV.

Иванка Костадинова обясни, че всъщност улица няма, а колите на хората, които живеят там, са изпочупени.

Детските колички на майките също са счупени, а такситата отказват да посещават адресите.

Кметът на града Атанас Камбитов обаче попари надеждите на протестиращите. Той обясни, че общината няма достатъчно пари за ремонт.

"Мога да поема ангажимент за козметично решение – с троен камък да насипем улицата и догодина вече да го включим поетапно за асфалтиране", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

Не е само там, масово сградите взимат акт 16 без да изградят нужната инфраструктура до обекта. В този случай това е едно от многото места където се е пръкнала кооперация, има ВиК има ток има си всичко освен път и сега чакат 100 човека общината да ги огрее вместо това да е проблем още на инвеститора докато издава обекта.да не добавяме и каква кал вкарват по улиците с тези автомобили паркирани в "нивата".

22

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 26Моля ви другари не се притеснявайте , след изборите ще се съберем на пленум и ще решим дали вече ще ядем асфалт .

21

Корни Нинова

преди 7 години

До АнонименМили ми другари , не ме излагайте. Моята опорна точка е асфалт не се яде . Трайте , че усещам как губя изборите с моите простотии които накарах Радев и Герджиков да направят .

fallback