Снимка: Flickr.com
fallback

Районната прокуратура в Разград е осъдила 144 човека през 2016 г. по едно и също обвинение. Всички лица са се представили за пенсионери по болест, като са използвали фалшиви документи, за да получат социални пенсии за инвалидност, месечни добавки за социална интеграция - за транспорт, диетично хранене и лекарства.

Размерът на присвоените суми е 666 396 лева, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Над половината от нанесените щети за бюджета на НОИ в размер на 359 236 са възстановени, а 307 160 лв. не са преведени от осъдените лица, предава БТА.

През 2016 г. прокуратурата в Разград е внесла 131 акта срещу мними пенсионери по болест, получили пенсии за инвалидност с неистински експертни решения на ТЕЛК.

Всички дела срещу пенсионери по болест, ползвали фалшиви експертни решения на ТЕЛК, са получили осъдителни присъди, допълват от Апелативната прокуратура във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

?!?

преди 7 години

Ей за това ДПС не искат ГЕРБ на власт

24

Анонимен

преди 7 години

До АнонименТези,които крадат милиони осъдихте ли ги?Не.Тогава с каква съвест съдите тези бедни нещастници?Оставете хората на мира!Да не говорим,че на много инвалиди или болни,не се дава достатъчно точки и заплащане.

23

Анонимен

преди 7 години

колкото години е бил член на телк - после толкова години в затвора. автоматично

fallback