Снимка: Булфото, архив
fallback

Семейството на изключения от Математическата гимназия в Благоевград Георги Кайнакчиев ще съди училището.

С решение на педагогическия съвет момчето, което е в 11 клас, е изключено след конфронтация с учителя си по физическо възпитание Влади Ишев.

Версиите на преподавателя и момчето обаче се разминават, защото всеки твърди, че другият го е ударил.

Бащата на Георги е категоричен, че от училището са се отнесли несправедливо със сина му.

Пред bTV директорът на училището обясни, че момчето е наказано не само заради случилото се между него и учителя му, а заради грубо поведение и обиди.

Освен това още от миналата година Георги имал наказание – "последно предупреждение за преместване в друго училище".

Учителите от Математическата гимназия подкрепиха колегата си Ишев и добавиха, че в историята на Георги е имало много разминавания.

Много от учениците също не вярват преподавателят им да е склонен да посегне на ученик. Самият той призвана само, че е направил забележка на Георги заради грубото му и агресивно поведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

светла

преди 7 години

в българското училище учителят е най-ниско платен в Европа и може да бъде бит от учениците, идва скоро времето когато в държавата няма да има кандидати за учители.

13

Бай йуХ

преди 7 години

По подразбиране в подобни случаи правото трябва да се дава на учителя. 90-те години завърших техникум (20момчета) и въпреки про3тотиите , бяхме много дисциплирани , и нямам спомен никой от учителите да е шамарил някого . в основното имаше един по история дето леко те шляпне зад врата ,та да те събуди .

12

Мишел

преди 7 години

До старияКато гледаш това нежно даскалче, мислиш ли, че има нещо общо с твоя пример?! Със сигурност малкия лигльо се е взел много насериозно и смята, че може да си прави каквото му скимне. Ама баща му е за бой!

fallback