Снимка: Reuters, архив

58-годишна жена от Варна предаде сумата от 29 500 евро и 725 лева на телефонни измамници, съобщи полицията.

Сигналът за инцидента е бил подаден на 15 февруари, предава БТА.

Още по темата

Жената споделила, че е получила обаждане по телефона, като непознат се е представил за полицейски служител, който търси съдействие по полицейска операция за залавяне на извършители на измами. След това тя започнала да хвърля парите периодично през терасата.

Междувременно, в Левски, жена на 79 години попада в абсолютно същата схема, която е и най-популярната през последните няколко месеца сред телефонните измамници.

В сряда около 13:30 часа възрастната жена получава обаждане от непознат. Повярвала, че подпомага полицията в спецоперация за залаваня на измамници, тя хвърля през терасата на жилището си в града 24 600 лева.

Скоро разбрала, че е станала жертва на измамници и в 15 часа потърсила помощ от полицията. "Инспектор" Иванов обаче все още не е разкрит.

Припомняме ви, че малко по-рано Dnes.bg писа за друга измамена жена от Монтана, от която "инспектор" Христов успя да заработи над 34 000 лева и златни бижута.

От полицията отново напомнят, че е абсолютно невъзможно служител на реда да звъни по телефона и да иска пари. При нужда от съдействие, полицаите посещават гражданите на адреса им и се легитимират със знак и карта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase