fallback

10 локомотива за пътнически превози в БДЖ е успяло да осигури новото ръководство на железницата – чрез по-добра организация. Това обяви служебният транспортен министър Христо Алексиев пред журналисти в МС.

"Те са били налични, но не са били добре организирани като график", разясни той.

Oще по темата

Още преди десетина дни, след като обяви, че ситуацията в железниците е критична, Алексиев освободи от постовете им директора на БДЖ Владимир Владимиров и на НКЖИ Милчо Ламбрев.

По думите на министъра явно предишното ръководство не е организирало достатъчно добре машините, които са му нужни. Така миналата година за транспортиране на пътници с автобуси са били платени 1.3 млн. лева от БДЖ.

Алексиев заяви, че някои мерки в железницата не търпят никакво отлагане и следващата седмица на брифинг ще представи план за тях.

По отношение на това дали ще има още рокади, министърът коментира, че който не си е свършил работата или не си я върши, ще бъде освободен и отново увери, че не става въпрос за реваншизъм.

На въпрос обемист ли е докладът му от ревизията в транспортното министерство, Алексиев отговори лаконично: "В разумен обем е".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Браво

преди 7 години

Резултатите са добри. За днес има само 2 потеглили със закъснение поради липса на състав/локомотив. А времето на закъснението е съответно 5 за единия и 15 минути за другия влак, който пък е наваксал закъснението и ще пристигне по разписание в крайна гара.

8

Анонимен

преди 7 години

Почвам да се чудя дали хората които пишат заглавия не са умствено изостанали....

7

Анонимен

преди 7 години

Докато не е казано от къде са взети нищо не е добавено, може да са спрели някой малък влак който да не са съобщили.Не са 10 нови влака, а са 10 "оптимизирани". При константа на влаковете следва те да са били пренасочени от други дестинации или да са им ограничили времето в сервиза примерно.Ама това като дойдат следващите ще обяснят колко са некадърни предишните и ще завъртим колелото още веднъж.

fallback