Учение на полигона Снимка: архив, БулФото
fallback

Военнослужещи и военна техника от Сухопътните войски на САЩ ще бъдат дислоцирани на учебен полигон "Ново село", съобщиха от Министерството на отбраната.

От днес там са настанени до 120 американски военнослужещи - рота от 3-та бронирана бригада от Форт "Карсън", Колорадо.

Очаква се до края на седмицата на учебен полигон "Ново село" да бъдат транспортирани и 15 бойни машини "Брадли", две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника.

Предислоцирането на военното формирование в района на съвместното българо-американско съоръжение край Ново село е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция "Атлантическа решимост".

Предвижда се през тази година на учебен полигон "Ново село" да бъдат засилени съвместните учения и тренировки. Военни формирования от Сухопътните войски на САЩ  ще бъдат ротирани за участие в ученията.

Бойната и спомагателна техника, с която ще бъдат оборудвани, ще бъде използвана на ротационен принцип по време на съвместната подготовка с военни формирования от Българската армия. 

Целта е в процеса на колективни действия да се поддържат и надграждат способностите за оперативна съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво, съобщават от МО.

Съединените щати стартират Инициативата за гарантиране на сигурността на европейските съюзници (European Reassurance Initiative - ERI) през март 2014 г. Присъствието по въздух, суша и море на САЩ в региона, осъществявано на ротационен принцип, е израз на подкрепа към съюзниците от НАТО.

Инициативата включва увеличаване на броя на ученията и тренировъчните дейности за повишаване на оперативната съвместимост и подсилване на способностите на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

Анонимен

преди 7 години

Съвсем навременни мерки. Русия заплашва сигурността ни. Русия нападна Украйна, Русия анексира Крим. Ако не бъде обуздана Русия, България ще е една от следващите и жертви. На предателите много им се иска България да стане отново руска колония или да бъде анексирана от Путин и без друго присаденото руско население по черноморието вече вика "Защо задължават нашите деца да учат български в българските училища" а съвсем скоро очаквайте и "Путин помоги".

220

Анонимен

преди 7 години

ще събират оръжието останало от българската армия и ще го дават/продават/ на ислямска държава

219

неразбрал

преди 7 години

Какви са тези американци ,че говорят на един език с братчедите от махалите на Ново село , Пъдарево ,Славянци и Сунгурларе? А и на външен вид са като две капки вода. Даже американските капки са доста по-мътни.Някой знае ли?

fallback