Снимка: Булфото, архив
fallback

В пет общини в Бургаска област започват подписки срещу изграждането на нефтопровода Бургас-Александруполис, след като от БСП дадоха заявка, че ще рестартират проекта. Мярката е включена в предизобрната програма на Столетницата.

Хората от региона обаче са против проекта и заради това стартират подписката в Поморие, Бургас, Созопол, Приморско и Царево, информираха организаторите от Национална асоциация Българско Черноморие.

С писмо до медиите от асоциацията съобщиха, че разтоварването на суров петрол от танкери в открито море е екологична бомба, която ще убие не само живота в крайбрежните води, но и на самото крайбрежие.

"Това ще обезлюди Черноморските градове, летният туризъм ще бъде окончателно унищожен, риболовът ще е невъзможен", твърди управителят на асоциацията Димитър Канариев.

По думите му доклад на БАН, правен по повод на идеята за изграждане на петролопровода, показал, че ще бъдат унищожени близо 200 обекта от културното ни и археологическо наследство.

Канариев припомня, че през 2009 година, жители на Бургаска, Созополска и Поморийска община категорично са казали "Не" на проекта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 години

С тези разсъждения да вземем да затворим и АЕЦ Козлодуй, всичките ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове и направо да си се върнем 2 века назад, а? Кво ше кажете?Може да нямаме просперитет, ама ше си ловим риба на морето.А докато чакаме да ни се подхвърли по някой жалък лев от тоя туризъм, а не инвестираме в сериозни и стабилни проекти, които могат да донесат на страната финансова и енергийна стабилност все така ще е положението.Не е до партията, която е на власт, до простия български народ е!

17

Анонимен

преди 7 години

добре ще бъде да се направи и подписка за забрана на бсп-то

16

evgeni

преди 7 години

Какъв туризъм има два месеца сезон а

fallback