Снимка: bTV
fallback

Родители спряха децата от училище в Калояново. Заради конфликт с директорката Марияна Симеонова те отказаха да пуснат учениците в класните стаи докато тя не си подаде оставката. Дори са готови да ги преместят в друго учебно заведение.

Още преди дни родителите излязоха на протест срещу директора на ОУ "Иван Вазов". Марияна Симеонова е назначена преди година и половина на поста. Според родители и бивши учители обаче Симеонова се отнася лошо служителите си, затова и много от учителите са напуснали работа.

Това стресира децата и те вече не искат да ходят на училище, твърдят родителите пред bTV. Бивши учители споделиха, че са били унижавани от Симеонова и затова са напуснали.

"Тази жена не може да даде пример на децата, тя тероризира подчинените си, потъпква достойнството им", коментират те.

Майка се оплака, че учителите плачат, а децата плачат за учителите си. "Така не може да се работи", категорична е тя.

Кметът Георги Георгиев застана редом с родителите и заяви, че ги подкрепя. Той добави обаче, че ръцете му са вързани и предстои да търси инспектората в Пловдив.

Директорката отрича, твърди, че винаги е подхождала диалогично. В регионалния инспекторат по образование има две писма – срещу директорката и в нейна подкрепа.

"Няма да допусна натиск върху децата. Проблемът трябва да бъде изяснен и да се вземат адекватни мерки и децата да останат в училището, което е с прекрасна база", коментира кметът на Калояново Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ралица

преди 4 години

Боже,сега виждам тази жена вече е началник в РУО-ИНСПЕКТОРАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО. тИ ГО ГОНИШ ПРЕЗ ВРАТАТА,ТО ТИ ВЛИЗА ПРЕЗ ГЛАВАТА. НАГЛО,НАХАЛНО И ОТВРАТИТЕНО СЪЩЕСТВО, БЕЗУМИЕ, КОЙТО ГО Е ДОПУСНАЛ, ДА ИДВА ДА СИ ПРИБИРА ОТПАДЪЦИТЕ ОТ РУО ПЛОВДИВ.

10

Бай Х

преди 7 години

Почти във всяко българско училище е така...! ГЕРБ мафията сложи свои хора за да точат от обществените поръчки там. От всеки ремонт, от всеки химикал за учителите има комисиона за директора, а той на по горните в РИО! РИО пък на падишаха... всичко си тече гладко! Така е и в предприятията, там също тече схемата, работниците са роби на началника си... карат ги да работят в събота, неделя, не им плащат, фалшиви ведомости

9

въпрос на 10

преди 7 години

Не ми слагайте минуси, кажете ми защо не харесвате децата Ви да имат интелекта на Борисов, а искате този човек да управлява ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА?

fallback