Снимка: bTV

Родители спряха децата от училище в Калояново. Заради конфликт с директорката Марияна Симеонова те отказаха да пуснат учениците в класните стаи докато тя не си подаде оставката. Дори са готови да ги преместят в друго учебно заведение.

Още преди дни родителите излязоха на протест срещу директора на ОУ "Иван Вазов". Марияна Симеонова е назначена преди година и половина на поста. Според родители и бивши учители обаче Симеонова се отнася лошо служителите си, затова и много от учителите са напуснали работа.

Това стресира децата и те вече не искат да ходят на училище, твърдят родителите пред bTV. Бивши учители споделиха, че са били унижавани от Симеонова и затова са напуснали.

"Тази жена не може да даде пример на децата, тя тероризира подчинените си, потъпква достойнството им", коментират те.

Майка се оплака, че учителите плачат, а децата плачат за учителите си. "Така не може да се работи", категорична е тя.

Кметът Георги Георгиев застана редом с родителите и заяви, че ги подкрепя. Той добави обаче, че ръцете му са вързани и предстои да търси инспектората в Пловдив.

Директорката отрича, твърди, че винаги е подхождала диалогично. В регионалния инспекторат по образование има две писма – срещу директорката и в нейна подкрепа.

"Няма да допусна натиск върху децата. Проблемът трябва да бъде изяснен и да се вземат адекватни мерки и децата да останат в училището, което е с прекрасна база", коментира кметът на Калояново Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase