Кадър: Нова телевизия
fallback

Протест срещу лошото състояние на пътя за Прохода на републиката и честите произшествия с тирове там извадиха хората на протест.

Около 30 жители на Велико Търново и град Дебелец протестираха срещу ежедневните катастрофи.

Първоначалната идея на недоволните бе да се блокира Хаинбоаз. До крайните действия, обаче, не се стигна, съобщи "Нова телевизия".

Протестът се организира в социалната мрежа и заявката бе да бъде масов. Причината за недоволството е ежедневните катастрофи с леки и тежкотоварни автомобили.

Отсечката позната като “Присовски завои” е една от най-опасните у нас. 15000 автомобила преминават ежедневно.

Над 20 са катастрофите от началото на годината. Загинали са двама души, ранени са петима.

Протестиращите настояват за полагане на още маркировка и сигнализация за опасен път. Искането е да се преразгледат проектите за разширяване на пътя от преди две десетилетия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Колио

преди 7 години

Кратък курс по курмуване за неграмотни шофьори 90℅от водачите на леки автомобили в България.Караш в лявата лента на мгистралата150_160км застигнал автомобил различна от с,в,п.реггистрациа зад тир намалял до 110 и изпреварваш,защото зралииската кола със 100 ще започне изпреварване но софийска никога така че аз карам по тоя начин и 30 години без ПТП .

19

Колио

преди 7 години

За 90℅от катастрофите с участие на тирове виновни са не тировете а неграмотни водачи на леки коли които си мислят че 30 тона се спират като тон.

18

стоян

преди 7 години

кое е смешно бе...че толкова народ избиха тези тирове това ли е смешно...бай бабо ...

fallback