Снимка: Bulgaria On Air

Шофьори на камиони и автомобили се заканиха, че заради огромните дупки по пътищата ще блокират единствения алтернативен маршрут на АМ "Хемус" в участъка при тунел "Ечемишка".

Блокадата обаче отпадна, защото полицията им попречи, а и времето блокира движението.

При обходния път през "Ечемишка" полицията е затворила временно движението, за да могат да се разминат ТИР-овете в района. Самите ТИР-ове пък закъсаха, тъй като шосето не е почистено. В подобно състояние е и АМ "Хемус".

Огромна колона от автомобили се е образувала по цялото протежение на пътя. Конкретният участък, от който репортер на Bulgaria ON AIR предаде на живо събитието, е тесен, осеян с дупки, колите трудно преминават по него. Но днес се наложи обходният маршрут да бъде по това шосе, тъй като тунелът "Ечемишка" е временно затворен.

В участък от шосето два снегорина са блокирани и към момента то не е почистено, има образувана снежна покривка. Един от закъсалите пътници сподели пред репортер на телевизията, че е готов той и всички останали чакащи да излязат от колите си и да почистят пътя.

Цялото движение към Ботевград е блокирано, пътят не е изчистен, коментират от закъсалите пътуващи. Шофьорите продължават да чакат в колите си.

Развитието около ситуацията вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase