Архив: Булфото

В класацията на най-перспективните международни дестинации за 2017 година руските превозвачи и туроператори поставят Кипър, Италия, Гърция, България, Испания, Египет, Турция.

Руските туроператори се надяват да възстановят туристическия поток от Русия към Турция и Египет (ако бъде възобновен въздушният трафик с Египет, както се очаква това да стане през март - бел. ред.) съответно на 60 и 70 процента от предкризисните равнища, съобщи днес пресслужбата на Руския съюз на туристическата индустрия (РСТ), цитирана от ТАСС.

Представители на съюза уточниха, че анализатори на летище "Домодедово" са направили проучвания на тенденцията на развитие на авиопазара през 2017 година, анкетирайки туроператори, летищни оператори, руски и чуждестранни авиокомпании.

"Авиокомпаниите оценяват вероятността за възстановяване на пътникопотока към Турция и Египет (при условие че бъде възобновен въздушният трафик) до предкризисното равнище от 2014 година съответно на 90 и 85 процента. В същото време туроператорите са по-сдържани в оценките си - 60 и 70 процента спрямо предкризисните нива", посочва пресслужбата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase