Снимка: BTV

Лампи и парчета корозирала конструкция от години падат от тавана на тунел "Ечемишка", разказа бившият шеф на вече несъществуващото звено "Магистрална полиция" полковник Красимир Занев, цитиран от "Труд".

"Докато бях начело на "Магистрална полиция" многократно информирах ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" за падащи предмети и нередности по всички тунели на автомагистрала "Хемус". Особено за "Ечемишка".

Още по темата

Имам подадени поне четири-пет писмени сигнала, в които съм уведомявал ведомството за този проблем", обясни Занев. Той редовно издавал заповеди към подчинените си да разчистват отломките от пътното платно и да ги изкарват извън тунела.

"Редовно бяха подменяни самите осветителни тела, но конзолите, за които те са захванати, си бяха корозирали. На това никой не обръщаше внимание и сега се стигна до този трагичен инцидент. А за абсолютно всеки случай на паднал предмет сме казвали на АПИ", посочва полковникът.

Близките на загиналата Елена Горанова от своя страна все още не са взели решение дали ще съдят държавата.

Николай, нейният брат, който и шофирал автомобила във фаталния дет, не вярва виновните да бъдат наказани.

Според него виновни са отговорниците, които поддържат магистралите и тунелите, които по думите му не са си свършили работата.

"Както и всички останали в България - сяда на стола и не го интересува какво става в държавата... Не съм човекът, който ще дава правосъдие. Има хора за това - ако могат, да го направят... Нямам злоба. Има Господ - той ще каже кой е виновен, кой не е", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase