Снимка: Булфото, архив
fallback

Английски сноубордист предизвика лавина и за малко да загине затрупан от снежната маса. В понеделник по обяд младежът излязъл от ски зоната и отишъл да прави екстремно спускане със сноуборд по улеите в местността Ечмище, под връх Тодорка, разказва "Труд".

Предизвикал лавина, снежната маса го повлякла, но за късмет не го затрупала, а отнесла само борда му. Уплашеният чужденец подал сигнал на телефон 112.

Над 10 спасители поели към мястото на падналата лавина. Открили местонахождението на англичанина към 15:00 часа. Спасителите извикали хеликоптер от София, който обаче заради силния вятър, не е успял да закачи и измъкне туристът.

Заради това се наложило спасителите с риск на живота си да влязат в лавиноопасния район. С помощта на въжета и лебедка младежът е измъкнат от опасното място.

Той е получил контузия в таза, адекватен е и контактен, но е измръзнал. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Ананотпростидушици !

преди 7 години

.... Относно правилата и глобите - хахаха - ски патрулите, ПСС и офис марионетките от 2 етж. На кабинката "би трябвало" да са да бъдат санкционирани ..... Горките ПСС-ри да ги ожалиш, ако намалят промила по време на работа и обезопасяват и маркират уместно рисковите склонове ще намалят риска както за тяхната работа така и нищо неподозиращоте туристи , който не е задължително да търсят адреналин, а предимно попадат там без да искат следвайки наторялния наклон на терена Ечмище !

13

Ананотпростидушици!?

преди 7 години

Всички сте големи разбирачи , нищо че поне полувината От ВАС мили коментатори не са се качвали в планината и нямате елементарна представа каква е ситуацията, и правилата в нея !Ечмище е посредата на Ски зоната която Юлен Трябва да убезопасява от години насам но така и него прави - хора са загивали не веднъж поради нехайството на концесионера - ако си неопитен, слаба видимост или просто шанс следваш наклона надолу между платото и Томба няма как и да искаш да я пропуснеш ! .....

12

Wiia

преди 7 години

Bravo na angliiskata kralica - pratila mu e helikopter daje!

fallback