Снимка: Dnes.bg
fallback

2250 лева на месец на нужни на 4-членно семейство, за да води нормален живот. Това прави по 562 лв. на човек, показва проучване на КНСБ за издръжката на живот за декември 2016 г.

Малко над 5 милиона души живеят под този праг. Близо милион и половина пенсионери получават пенсия под прага на бедността.

С 200 лева на месец живеят пък 40% от пенсионерите в страната.

Около 70% от работещите българи получават под средната заплата за страната. 10% са високоплатените нашенци, отчита статистиката.

България устойчиво е в дефлация, отчете президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това по думите му оказва негативно влияние върху потреблението и икономическия растеж. И в последното тримесечие на 2016-а има спад в потреблението.

Макар и с 50 000 да са намалели безработните, 62,2% са трайно без препитание у нас. Всеки четвърти безработен е младеж между 15 и 29 години, сочи анализът на синдиката.

Около 1/3 от работещите българи се намират в София. В столицата заплатите са с 35% по-високи от средната работна заплата за страната.

Пламен Димитров настоя за нова политика по доходите, която да доведе до поне 15% ръст на парите на годишна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Иван

преди 7 години

Четейки подбни статистики, разбирам колко бе правилно да си взема шлифера и да тегля един сиктир на тая държава.300 лева заплата ли, тази мизерна заплата от 2250 я прибира нашата чистачка, в учереждението което работя в Германия. А аз прибирам 9 пъти по тези пари!А вие продължавайте да си стойте в България, и да живеете като кучета!

134

комитата

преди 7 години

До Абе И аз мисля така обезверен народ уплашен при най малкото се кланя сам себе си предава апатия го е настъпила живее на вересия няма дух за борба отчаян и смачкан от тези богати политици които вече не си знаят парите а на всичкото отгоре са национални предатели и сега пак всички тези *** са на опашка за власт и берекет вижте как обещават срам и позор а досега какво правихте вашата мамка крадлива само грабите и опустошават държавата .....-затвор и наказание за тези ***.

133

комитата

преди 7 години

До seira ,Няма такава партия и няма и да има докато нашите политици са предатели гъзодупци крадливи корумпирани те само работят за себе си това са едни алчни хора те мислят само за себе си от 90 -та година до сега само крадат и баламосват народа беден простичък като ;тиквата;една заплата месечна на тези политици се равнява на минималната пенсия на един човек със сто и шеисет лева -забележете на две години пенсия 24 мес. по 160 лв= на 3840лв.-а политикът взима тези пари за един месец а живей

fallback