Снимка: BTV
fallback

Никой не е целял да се стигне до тежкия инцидент в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус". Това коментира директорът на дирекция "Поддържане" в Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Георги Златев пред БНТ.

По думите му металните конструкции са на над 30 години, със значителна корозия. Именно затова разчитат на експерти, които да проверят случая. Формирана е комисия.

Oще по темата

Инж. Златев заяви, че през септември е правена профилактика, но тогава е нямало индикации за проблеми.

Тунелът "Ечемишка" ще бъде отворен, когато бъде осигурено безопасно преминаване на хората. Иначе старият път се поддържал в "проходимо състояние".

Засега "Хемус" остава затворена за неопределено време от пътен възел "Правец" до пътен възел "Витинска река" двупосочно за всички видове автомобили.

До извънредната организация на движение се стигна след вчерашния инцидент в тунел "Ечемишка" и следствените действия, които все още се извършват там.

Пътуването се осъщестява по алтернaтивни маршрути. Затварянето на движението причини километрични задръствания.

Паднала осветителна греда в неремонтираната тръба на тунела е причина за инцидента, при който жена загина на място, след като част от тавана се срути върху лек автомобил, съобщиха от Пътната агенция. Пострада и шофьорът на колата.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. В момента се ремонтира тръбата за Варна на тунел "Ечемишка".

До броени седмици трябваше да започне ремонтът и на тръбата за София. Съоръжението е в експлоатация от 1984 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

Хитър Потър

преди 7 години

"Никой не е целял да се случи това" ....аз пък мисля че някой точно това цели ... и то от 26 години ...! Защо тогава през месец-два ,загиват по една дузина невинни хора ...! Защото няма контрол и всички престъпници се чувстват не досегаеми...! А иначе всички средства за ремонти се "усвояват" ...100% ...!

153

Васил

преди 7 години

Директорът на "Поддръжка" от АПИ трябва да бъде застрелян. Следващият няма да позволи подобен инцидент да се случи. Елементарно...

152

Анонимен

преди 7 години

Нация от мрънкачи.Ако не беше Борисов нямаше да е започнал ремонта и на другата тръба. Но за такива наивници - само това заслужавате - управление на БСП+ДПС, вдигане на пенсиите с 5 лв, нито км нов път, емигриране на още млади и затъване в мизерия!Честото!

fallback