Снимка: Bulgaria ON AIR

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов направи оглед на мястото на инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", където днес загина жена след падане на осветителна греда.

Попниколов разгледа тунела заедно с инж. Дончо Атанасов – председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Министърът обяви, че няма да се допусне движение през тунела, докато не се осигури пълната му безопасност.

"Дойдох на място да проверя ситуацията и да се убедя, че ще се вземат мерки", каза още той и поднесе съболезнования си на семейството на загиналата жена.

От своя страна инж. Дончо Атанасов посочи, че тунелът не е ремонтиран, откакто е пуснат в експлоатация през 1985 г., а в момента се ремонтира другата, дясна тръба, която е била в много по-лошо състояние.

Предстои да се назначи специална комисия със заповед на Дончо Атанасов, която да проучи какво е състоянието на авариралото съоръжени и какви мерки трябва да бъдат предприети за пълното му обезопасяване, за да се скъси максимално срокът, в който движението по трасето ще бъде спряно.

По предварителни сметки ремонтът на лявата тръба на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", където днес стана трагичен инцидент, ще бъде около 10 млн. лв., се казва в прессъобщение от пътното ведомство.

Същевременно от МВР съобщиха, че временно е ограничено движението тежкотоварни автомобили по АМ "Хемус", заради инцидента в тунел "Ечемишка". Ограничението е и за двете посоки - и от, и към София.

Екипи на "Пътна полиция" оказват съдействие на водачите и ги насочват към свободните паркинги. На изхода от София товарните коли се спират от пътните полицаи и отклоняват към свободните места за паркиране. Подобна е ситуацията за идващите товарни коли към София. Движещите от север ТИР-ове се спират и отправят към паркингите край Монтана, Враца, Ловеч и Велико Търново.

Движението в тунела е временно преустановено за всички автомобили. Леките коли могат да ползват пътя Ботевград - София .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase