Снимка: Булфото, архив
fallback

През последните дни уредите за измерване чистотата на въздуха у нас отчитаха опасно запрашаване в някои райони на столицата - до 8 пъти над нормата.

Oще по темата

Градът с най-мръсен въздух е Видин.

Заради опасния смог местните власти обмислят  нови мерки за справяне с проблема.

"Бедността е фактор за опасното замърсяване на въздуха у нас, защото повечето българи карат стари коли", каза пред Нова тв пулмологът д-р София Ангелова.

Тя подчерта, че най-страшен мръсният въздух е за децата, болните от хронични дихателни и сърдечни забголявания, както и за ежедневно изложените на влиянието на тютюневия дим.

Според консултанта по устойчиво развитие Боян Рашев сред най-големите замърсители е и начинът, по който отопляваме домовете си.

Той каза, че през последните години многократно се е увеличил броят на домакинствата, които ползват дърва за огрев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

До 230 Помнещия

преди 7 години

Какъв точно е смисълът! на изказването Ви - че сте си свикнал с въглищата, че искате да си живеете както преди 45 години, че всички, родени междувременно също трябва да свикнат да им е гадно и мръсно или че сте горд, че сте бил тук преди 45 години? И щом помните, то пък и научете нещо ново, което се е случило през тези 45 години.

178

Раховец

преди 7 години

Колумб! Откриха Америка! Ми много ясно че бедността е причина за мръсния въздух.Като нямаш пари да се отопляваш на газ,ток,парно се топлиш на твърдо гориво и караш стара кола.Управляващите нека да вдигнат стандарта на живот и гледай как хората постепенно ще си купят електромобили или нови коли ще се отопляват с газ или ток и въздуха ще стане по-чист.Ама къде ти.

177

до 245

преди 7 години

а електромобили - сювсем.

fallback