Снимка: Булфото, архив
fallback

Шофьори на ТИР-ове, които чакат да влязат в България на граничния пункт "Калотина" се оплакаха пред БНР, че са принуждавани да купуват винетни стикери срещу допълнителна такса от 10 лв. на банково гише на границата.

Александър Димитров беше един от шофьорите на пункта, който съобщи за рекета, по неговите думи, на българските и чуждите водачи.

"Взимам дневна винетка, която струва 21 лева за товарен автомобил. Те 10 лева да ми взимат за комисионна! Чист рекет е това, според мен", оплака се той.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обаче заявиха, че няма промяна в начина на продажбата на винетките през последните две години и твърдяха, че на четири места на граничния пункт се продават винетни стикери.

"На кантара ни карат насила, задължително, да си купуваме винетки и да минаваме и да ги плащаме. На 500 метра по-надолу има бензиностанция, от която мога да си купя винетка срещу 21 лева без нито един лев оскъпяване", твърд шофьорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

служител

преди 7 години

В брой 11 от 31.01.2017 ясно е описано защо водачите на всяко ППС влизащо на територията на република България трябва да заплати винетна такса. На нито един от водачите не е искана допълнителна такса, заплащат само цената на винетката - 21 лева или 11 евро за дневна винетка К1. Твърдението е от първо лице!!! Всичко останало е развита фантазия! Моля шофьорите и журналистите да се запознаят с детайли!!!

6

Анонимен

преди 7 години

хехе , ей това е, има значи вариант още на границата да им продават винетките ама някой иска да гушне комисионната. 10лв за това да ти продадат стикер който на абсолютно всички места е без такса за продажбата.

5

evln

преди 7 години

На мен искаха да ми продават фалшиви винетки там в калотина ама ги разбрах слес като нямат касоф апарат има далшиви винетки внимаваите

fallback