Снимка: Булфото
fallback

"Първи тест за новия президент Румен Радев". Такава провокация отправят природозащитници към държавния глава.

Oще по темата

Екоактивистите се събраха на протест пред президентството около 18 часа. Той продължи и пред сградата на Министерството на околната среда и водите.

Природозащитниците настояват Румен Радев да наложи вето на променения Закон за концесиите. Припомняме, че той беше приет малко преди НС да се разпусне и позволява неограничено време на отдаване на концесии на ключови обекти като например плажа Иракли.

Екозащитниците издигнаха лозунги и плакати с надпис "Граждани срещу мафията".

"Искаме вето на закона на концесиите, да се върне и да се разгледа от следващия парламент с широко публично обсъждане, а не така скришно, както беше гласувано в последния парламент. Предполагаме, че президентът Радев като се върне от Брюксел ще има среща с различните страни и ще може да прецени сам. Мисля, че има достатъчно аргументи и ще бъдат взети предвид", коментира Андрей Ралев от ПП "Зелените" за Bulgaria ON AIR.

Другото важно искане зависи от служебния министър на околната среда и водите, съобщи още Ралев. По думите му то е свързано със застрояването по Черноморието.

"89% от българите са на мнение, че не трябва да се застрояват повече от нашите черноморски плажове и искаме да се обявяват зоните от "Натура 2000", където да има някакви режими", заяви Ралев.

"Ако президентът Радев не реагира, означава, че не живеем в нормална държава", добави природозащитникът от "Зелени Балкани" Андрей Ковачев.

Мерките за сигурност са засилени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

Поредната платена клакьорска акция! Нищо от това, което твърдят зелените чавечета не е вярно - или те не разбират, или така им е втълпено! Стига с този "зелен" рекет!!!

19

Иван

преди 7 години

Това не са никакви природозащитници, а куклите на конци на Иво Прокопиев, който финансира зелените мошеници в страната!

18

Николау

преди 7 години

Aма разбира се дайте да обявим цялата държава за "Натура 2000", а още по-добре всички да се изселим на друг континент, само тогава зелените еуглени ще мирясат!

fallback