Снимка: Flickr.com

39-годишен мъж от шуменското село Кочово бе признат за виновен за изнудване и блудство с 14-годишно момиче, извършени със сила и заплашване, съобщават от Окръжната прокуратура.

Състав на Разградския окръжен съд му наложи общо наказание за двете престъпления - лишаване от свобода за 4 години и 8 месеца при първоначално строг режим и глоба от 5000 лева.

До присъда се стигна, след като подсъдимият призна вината си и поиска делото срещу него да се гледа при условия на съкратено съдебно следствие, за да получи наказание, редуцирано с една трета.

Обвинението срещу него е повдигнато за случай от 25 октомври 2016 година. Около 21:00 часа на тази дата той застигнал по пътя към разградския кв. "Опел" 14-годишно момиче. Използвайки натиск и заплаха с нож, той я насилил и блудствал с нея. След това поискал да му предостави всичките си налични пари и накити, каквито се оказало, че момичето не притежава в себе си в този момент.

Майката на 14-годишното момиче разбрала за случая от дъщеря си и подала сигнал на телефон 112.

На 26 октомври 2016 година в 19:00 часа 39-годишният опасен рецидивист е задържан. Обвиняемият има зад гърба си 11 присъди, като осем от тях е изтърпял ефективно в затвор.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна, предава "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase