Снимка: архив Reuters

Ще ви разкажем една абсурдна история от нашите пътища. Пътник плати горивото на автобус, за да стигне навреме до София.

Случката се разиграва по маршрута Бургас – София, а с човекът извадил 200 лева от собственият си джоб разговаря Михаела Карабельова oт Bulgaria ON AIR.

Това може да се случи само в България, така започва разкаът си Деян Йотов.

На 22-ри януари, малко след полунощ той тръгва с автобус от Бургас, а очакванията му са в 7 да е в София и да поеме към Милано.  Час по-късно обаче плановете му придобиват друг облик.

След около час пътуване той се събудил от суетене в автобуса, който бил спрял, а двигателят - изключен. Отначало помислил, че има техническа неизправност.

Пътниците питали какво се случва, а шофьорите били притеснени и смутени - оказало се, че автобусът няма достатъчно гориво.

На Деян обаче му се налага да мисли бързо Затова решава, че е по-добре да вземе нещата в свои ръце и да плати горивото от собствения си джоб. В крайна сметка автобусът спрял на бензиностанция, а Деян платил 135-те литра гориво, които заредили.

Той подчертава, че при пристигането на автобуса в София, от фирмата са му върнали парите за платеното от него гориво.

Два дни по-късно Деян все още си мисли за абсурдната ситуация, в която е попаднал. Не крие, че това може да се случи само в България и е убеден, че виновни са не шофьорите, а шефовете на фирмата превозвач.

От фирмата обясниха, че автобусът е бил с пълен резервоар и горивото е източено умишлено и бяха категорични, че служителите на фирмата ще бъдат наказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase