Снимка: Reuters, архив

Родители на деца, посещаващи детска градина "Калина" в Плевен, се оплакаха, че готвачките крадат от храната, предназначена за децата им. Сигналите за изчезналата храна започнали да постъпват преди седмица.

По случая кметът на Плевен назначил проверка. Тя била изненадваща, но съвпадала с времето, когато готвачките си тръгват от работа.

В чантите на двете готвачки открили бучка сирене, кашкавал, масло, бисквити, дори и... 100-тина грама мая.

"Жалко е, че се взема от храната на децата, когато много родители не могат да си позволят да дадат на своите деца сирене, кашкавал, месо, масло", коментира пред Нова тв Мария Атанасова, временно изпълняваща длъжността началник отдел "Образование" в общината.

Готвачките взимат около 430-440 лв. месечно. Те са в предпенсионна и средна възраст. Едната работи в градината от нейното създаване - има над 27 години стаж там , а другата - 16-17 години.

Това, което готвачките са опитали да откраднат, са продукти от деня, от сутрешните закуски на децата.

Самите готвачки обяснили, че тези продукти са останали от закуска и вместо да ги хвърлят, както е по наредба, решили да ги вземат. Проверката обаче доказва, че храната не е останала, а жените са икономисали от продуктите.

И двете са уволнени дисциплинарно.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase