Снимка: архив, Булфото

Общ преглед
 Спешни огледи за състоянието на пътищата започва Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Акцията е провокирана от многото сигнали за лоши пътища в страната като плачевното им състояние се вижда особено след края на многото снеговалежи.

От АПИ обявяват, че приоритет ще са им старите участъци по магистралите, както първокласните и второкласните пътища. Стартирал е ремонта на отделни участъци от АМ "Марица", "Хемус" и "Тракия".

Също така късно вечерта на 23 януари от столична община затвориха за движение моста на "4-ти километър"за да запълнят фугите с битумна смес. Работници с канчета разливаха горещата смес, като преди това я разтапяха на импровизирано огнище от тухли и капак от боклукчийска кофа.

Причината - за по-малко от три години след основния ремонт на "Цариградско шосе", десетки пукнатини се появиха по асфалта.

Вчера заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев заяви че булеварда е все още в гаранция и всички разходи по ремонтната дейнот ще бъдат за сметка на изпълнителя.

Според експертите причината за дупките е лошото време, тъй като през деня водата, която е от снега и леда, се разтопява, влиза във фугите на асфалта, съответно вечер замръзва, разширява се и така се образуват дупки, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

Според шофьорите обаче причината е нискокачественият асфалт.

От институциите вземат мерки, като започват да запълват дупките с т. нар. "студен асфалт", който пък е изключително краткотраен.

Какво да направим, ако автомобилът ни попадне в дупка, вижте в репортажа:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар