Снимка: архив, Булфото
fallback

Четирима турски сноубордисти са били спасени тази нощ в местността „Ечмище“ над Банско. В края на деня вчера те са излезли от границите на ски зоната, за да правят екстремни спускания.

Въпреки табелите и предупрежденията за опасност от лавини младежите  са карали в опасна зона и са се заклещили в един от улеите. Те са подали сигнал на 112.

Спасителната акция е започнала късно снощи, а турските туристи са открити към един часа след полунощ, съобщи БНР.

Няма опасност за живота  на младежите, които са били добре екипирани.

Тъй като не са имали планинска застраховка, нарушителите са заплатили разходите по спасяването им.

От Планинската спасителна служба  настояват посолствата на Гърция и Турция у нас да предупреждават своите граждани за правилата в ски зоните, тъй като турските и гръцките туристи са системни нарушители и предприемат рискови спускания, които застрашават живота им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ДДТ

преди 7 години

"Спестяваш" си 30 лв. за годишна застраховка и после плащаш няколко стотака. Хитро!

16

Анонимен

преди 7 години

"Завиждате нали?Хем добре екипирани,хем си платили,а кажете ми кой от българските сноубордисти или скиори си плати айде кажете???"Не, не завиждаме. Първо, българските сноубордисти са си в Родината, а тези са в чужда държава и ще си плащат - така е навсякъде в нормалния свят, след като без застраховка са тръгнали да правят типичните за тях глупости. Второ, СИСТЕМНИ НАРУШИТЕЛИ са ТУРЦИ и ГЪРЦИ. СИСТЕМНИ. Това е НОРМАЛНО за ТЯХ - надути, нахални и нагли, мислят, че всичко им е позволено.

15

Анонимен

преди 7 години

Турчин на ски ?Не знаех ,че това диво азиатско племе се интересува от зимни спортове.Представям си след сутрешният намаз ,как правят юруш на баира.Алах корусун и стремглаво надолу пък ,където се спре.

fallback