Снимка: архив Булфото
fallback

Най-после добри новини от синоптиците. Средносрочната прогноза за времето показва, че скоро ще започне дълъг период без валежи и без голям студ. В края на януари и началото на февруари дори може да се очаква сериозно затопляне.

Тази седмица обаче ще продължи да е снежна.До четвъртък и от части в петък времето ще е облачно, ще превалява сняг предимно на Север и Запад, а на някои места и дъжд - основно над южните и югоизточните части, и по Черноморието.

Oще по темата

В Северна и Североизточна България ще духа умерен и силен североизточен вятър, съобщи "Дарик".

Смразяващ студ като този от миналата седмица обаче не се очаква. Температурите на повечето места ще са минус 2 градуса, около 0 и дори малко над 0 градуса.

Валежите няма да са обилни и не се очаква да се оформи тежка зимна обстановка като тази от началото на януари, довела до блокади и затваряне на много пътища.

Съветът на синоптиците обаче е все пак да се внимава на пътя - през нощта температурите падат и се образуват заледявания.

От събота ще започне дълъг период, в който няма да има съществени валежи.

В понеделник е възможно в някои части на страната за кратко да прехвърчи сняг, но до края на следващата седмица не се очакват съществени валежи. Времето ще бъде спокойно и тихо, което ще дължим на стабилен антициклон.

Температурите няма да претърпят особена промяна. След 26 януари обаче се очаква едно по-сериозно затопляне на времето, което ще доведе и до топене на снега.

След края на месец януари и в първите дни на февруари градусите могат да достигнат, дори и до 10-12 на места в страната, предимно в Южна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 години

еееееее ти там при коркодилите , като не те интерисува ,защо драскаш по бл сайтове ?

29

123

преди 7 години

До АнонименКой ти каза че кметовете са некомпетентни.напротив отдавна си направиха сметка и похарчиха парите за снегопочистването особено по селата.сега от общината минават по главния път на селото и от там на татък който иска да излезе взема лопатата и си чисти снега до връзката с главния път специално на нас ни се пада 500 метра улица всеки път като натрупа ако искаме да излезем така е в плевенска област по точно общ червен бряг

28

Ники

преди 7 години

Това не е вярно колко много сняг още ще има всеки казва различно един ще има друг не вие хора не познавате за няколко дена напред а пък Камоли за седмица напред аз следя времето и виждам как казвате едно и до ден два малко или много след това изменяте приемете го че времето се променя постоянно не е вече както в миналото да става така както вие го казвате без да се променя а що се отнася за глобалното затопляне няма сто процента оспиваемост всеки приказва различни работи от метериолозите

fallback