Снимка: Dnes.bg
fallback

Съдът реши да отстрани Иван Тотев от длъжността кмет на Пловдив, съобщи репортер на Dnes.bg

Тотев посрещна решението с мълчание, а адвокатът му Красимир Елдъров заяви, че ще обжалват.
Отстраняването може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен съд.

Oще по темата

Налице са предпоставки за отстраняване от длъжност, тъй като ако остане на работа може да затрудни разследването. Това е позицията на прокуратурата. Защитата изтъкна, че Тотев е в отпуск, именно за да не влияе на разследването.

Припомняме ви, че още в началото на днешното заседание стана ясно, че Тотев е излязъл в отпуск до 15 февруари, а на поста ще го замества зам.-кмета Розалин Петков, който става временно изпълняващ длъжността "кмет".

Основният свидетел по делото се очаква да бъде друг зам.-кметът - Димитър Кацарски, който движеше строителството на зоопарка. Спор избухна и защо той не е разпитан до този момент.

От прокуратурата днес бяха категорични, че градоначалникът трябва да бъде отстранен от пост. Не само да не бъде физически в Общината, докато трае разследването, но и да няма възможност да упражнява властта, с която разполага.

Вината за облагодетелстването от 1 милион на фирмата изпълнител – „Запрянови 03” се носи именно от кмета, тъй като той е подписал договора, заяви още прокурорът от София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

шефа на фирмата

преди 7 години

Тотев е нагъл крадец , това е ясно на пловдивчани от много време. Ами общинските съветници от ГЕРБ , ще ги проверим ли? На какви сладки службички се уредиха и как дерат държавата , все едно им е бащиния . И назначиха всичките си роднини и познати на държавна заплатка с мноооого бонуси . Прокурора има мнооооого работа занапред.

37

Анонимен

преди 7 години

Изключително смешно и цинично е всичко. При едноличното управление на Борисов, когато без негово знание и заповед никой не смее и да п...дне, сега изведнъж министри и кметове и всякакви бушони гърмят. А премиерът вероятно нищо не знае, той не ги познава, за първи път ги вижда тези хора, които години управляват и крадат!И граждани многократно протестираха, но глас в пустиня. Сега изведнъж прокуратурата се събуди! Прах в очите до изборите, после както си знаят.

36

а Данче Софиянска

преди 7 години

Бюджетът на София събира се от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИпрез 2010 година ще бъде 1.2 милиарда леваза 2011 г. 1,3 млрд. лева.за 2012-г. 1,272 млрд. лвза 2013 г. 1.190 млрдза 2014 г. 1,465 млрд. лева.за 2015г 1.49 млрд. лвза 2016г. 1.26 млрд. леваВноската за Евросъюза е от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИМетрото е на 80-85% БЕЗВЪЗМЕЗДНО от Еврофондове!!!Прошляков и цялото СИЕ на Фандъкова може ли да покаже де факто нещо по тая сметка!!!какво ОЩЕ има да изплащаме рали Дакар,Боевски или ....

fallback