Снимка: Impact Press Group, архив
fallback

Криминалисти задържаха трима мъже за телефонна измама, придружена със заплахи, съобщиха от МВР.

В продължение на месец възрастна бургазлийка била изнудвана за пари, като предала на измамниците общо 32 000 лева. В акцията по задържането им са участвали служители на ОДМВР – Бургас и Стара Загора. На един от арестуваните е наложена 72-часова мярка за задържане, повдигнато му е обвинение.

Оперативните действия били предприети на 12 януари, след като в бургаското Първо РПУ постъпил сигнал от банков служител. Той съобщил, че в този момент възрастна жена иска да изтегли голяма сума пари от банковия клон. След проведени разговори със 71-годишната бургазлийка било установено, че жената е жертва на телефонна измама.

Пред полицаите споделила, че първоначално е била заблудена по схемата "пострадал роднина". След това многократно била заплашвана по телефона и в периода 15 декември – 12 януари предала на непознат общо 32 000 лева.

В близост до дома на жената полицаите задържали в момент на получаване на поредния плик с пари криминално проявения В. П. (на 30 г.) от Свищов.

Установени и задържани са още двама криминално проявени мъже - В. Ф. (на 49 г.) от Свищов и Д. П. (на 23 г.) от Бургас. Те са засечени в Гурково и по първоначални данни са съпричастни към извършеното престъпление.

На В.П. е повдигнато обвинение, с постановление на прокурор му е наложена мярка за задържане до 72 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Да ги съжали човек тези български пенсионер. От къде ги намират тези хиляди, та даже да ги раздават ей така?

8

един друг

преди 7 години

Никой не казва, че са виновни. Просто се чудя на малоумието и наивността им. Тази пък цял месец я мотаят и не спира да дава. Добре, че е бил банковия служител.

7

Анонимен

преди 7 години

Абе няма ли на някой да му падне пердето, та да изтърбуши един-двама от тия, по познатата схема "Сандокан с двата ножа"?Щот то се е видяло, че ни държава, ни съд ни дяволи няма.

fallback