Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

От ВиК във Велико Търново ще поемат всички разноски по лечението на Кристиян Терзиев, който вчера падна в необезопасена шахта, която се стопанисва от дружеството, съобщава Bulgaria ON AIR.

31–годишният мъж остава за лечение в търновската болница със счупен крак и множество фрактури по тялото.

Санитарно-охранителната зона, в която Кристиян редовно разхождал кучето си се намира в непосредствена близост до голям жилищен комплекс и е на метри от детска площадка.

Oще по темата

И въпреки, че според повечето от съседите му, не е трябвало да влиза там, те не отрекоха, че често са виждали и деца да прескачат оградата, за да си играят в опасната зона.

По думите на главния инженер на ВиК дружеството в старата столица влизането в санитарно – охранителната зона е строго забранено, там има знаци, а 31-годишния мъж е влязъл на своя глава, което едва не коствало живота му.

"Там е забранено влизането на чужди хора, това е съоръжение с питейна вода и още по-малко трябва да има и куче и т.н. Взели сме мерки да се дообезопаси тази шахта и да подобрим охраната на санитарно-охранителната зона. Мога да кажа, че ние не сме виновни и от човешка гледна точка като ВиК оператор ще поемем разходите за лечението на Кристиян", заяви гл. инж. Илия Сирмов от ВиК Велико Търново.

31- годишния Кристиян е категоричен, че ще потърси правата си в съда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

(-_-)

преди 7 години

Значи въпросният тъпaнар изхожда кучето си върху вододайно съоръжение, а фирмата щяла да му плаща лечението, щото не гледа къде върви.. Нещо хич не е наред в тая България, ама въобще!

14

Анонимен

преди 7 години

Шахтата трябва да има капак,всичко друго е оправдание,децата и бездомните кучета няма кой да ги спре.

13

Анонимен

преди 7 години

КАКВА ГРЕШКА?!?Поставен е знак Забрането влизането,а те си се разхождат като у тях си.Просто са хора и постъпват човешки,за да помогнат на простотията българска.На този същия му казах веднъж да не си разхожда огромното куче без намордник,защото се нахвърля върху моето чихуахуа,а той се обърна ,изгледа ме като т е л е и си продължи по пътя без да си вземе поука...и до днес така!

fallback