Снимка: БТА

Общо 16 нови автомобила очаква ОДМВР-Бургас, за да ги включи като ресурс при работата по противодействие на битовата престъпност. Те ще пристигнат в следващите месеци, обяви в Бургас министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя се срещна с директора на областното управление старши комисар Калоян Калоянов, за да се запознае с работата на дирекцията по ограничаването на битовата престъпност.

Румяна Бъчварова припомни, че са отпуснати средства за допълнително гориво и в шест от дирекциите, където делът на този вид престъпления е по-висок. Там вече са изпратени по два нови автомобила.

Бургас обаче засега не е сред тези дирекции и затова ще очаква попълнението на автопарка си от втората партида предвидени коли.

При акцията, която тече в цялата страна, са открити и задържани 213 души, издирвани от полицията. Комисар Калоянов добави, че за регион Бургас те са 10. Профилът им е различен. Издирвани са за това, че са заподозрени в извършване на престъпления или по досъдебни производства. Тепърва прокуратурата ще преценява дали да иска за тях мерки за неотклонение, съобщава БТА.

Румяна Бъчварова похвали работата на областната дирекция. "Всички оценяваме това, което беше направено в Слънчев бряг", каза тя. Според нея курортът от проблемно място в криминогенно отношение се е превърнал в добър пример за работата на полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase