Снимка: Архив, Reuters
fallback

Стотици домакинства в Западна България от понеделник трябваше да останат без ток за по няколко часа заради планови ремонти по енергомрежата. Списъкът на дружествата къде какво ще се спира и ремонтира е огромен, за да се навакса работата от последните студени дни.

За да няма обаче спекулации и внушения в обществото, че има таен режим на тока енергийният министър в оставка Теменужка Петкова разпореди прекъсванията да бъдат отменени, пише bTV. Те няма да се осъществяват и заради студеното време.

Планови прекъсвания на тока предстояха в половин България от понеделник. Предвидено бе да са за по няколко часа и да са свързани с подмяна на съоражения, кастрене или ремонти.

Някои от тях са по искане на Електроенергийния системен оператор. Само на територията на ЧЕЗ списъкът е 61 страници.

От фирмата обясниха, че списъците им за планови прекъсвания в Западна България винаги бил толкова голям.

63 страници са адресите, на които бе предвидено да се спира токът на територията на ЕВН  в Югоизточна България. Дружеството обяви, че били длъжни по закон да обявят адресите, но планови ремонти нямало да има заради студеното време.

Най-малко са плановите прекъсвания на тока на територията на "Енерго про" в Североизточна България, защото там заради бедственото положение десетки села спестяват ток по естествени причини.

В същото време в Западна България в момента въглищата за бита изчезнаха - всичко отива за ТЕЦ-овете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 22Ей, хора, като войник ни удари такава зима. Огромните стълбове бяха пречупени като клечки. Танковете едвам преминаваха. Военните камиони закъсваха.абе каскет как може по времето на Тато да са се случвали такива апокалипсиси?

19

Анонимен

преди 7 години

"таен" режим на токатова понятие може да го измисли само Таско Ерменков или друг подобен путинoпитек.

18

опетков

преди 7 години

До Анонимен , къде видя режим на тока? Глупостите ти показват абсолютното ти непознаване на системата на електроснабдяване. Ремонтите се правят от енергоснабдителните дружества, а тока се произвежда в АЕЦ, ТЕЦ и др. и те нямат нищо общо със снабдяването. Режим ще има като дойдат червените на власт, защото те ще откраднат и жиците. Страната била в разруха. Да, има разруха и тя е най-малко от 20г наследство от Виденов и Гечев

fallback