Снимка: Булфото, архив
fallback

На изхода на ГКПП "Капитан Андреево" има 8-километрова колона от товарни автомобили на изход. На ГКПП "Лесово" опашката от камиони е 6 километра, съобщи говорителят на ГД "Гранична полиция" Лора Любенова.

Причината за образувалите се колони е засиленият трафик след падането на забраната за движение на товарни автомобили през границата вчера.

Любенова обясни, че преди обед на пункта в Лесово е имало аварирал ТИР, което е било причина трафикът да бъде спрян за няколко часа.

Преди "Капитан Андреево" също е имало аварирал ТИР, което също е забавило преминаването на товарните автомобили.

Тя уточни, че ситуациите са отработени, тежкотоварните автомобили са изтеглени и трафикът е възстановен.

Засега няма опашка от камиони на ГКПП "Дунав мост" при Русе.

"Има натрупвания, които са на територията на града и преди областния град, които са се получили в следствие на това, че до вчера не е било разрешено движението на тежкотоварни автомобили, но на самият граничен пункт по отношение на граничния контрол няма проблем", обясни Лора Любенова.

Тя допълни, че тъй като фериботите на Оряхово, Никопол и Свищов са спрени, заради снегохода по река Дунав, има увеличение на трафика на двата моста при Видин и Русе.

"Това допълнително увеличава камионите, които преминават в Румъния по шосейния път. Затова и чакащите в Русе и Видин са повече от обикновеното", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback