Снимка: bgonair.bg
fallback

Напрежение на Дунав мост, където опашката от ТИР-ове е вече над два километра. Безразборно спрели тежкотоварни камиони, някои от които без вериги, блокираха движението и за леките коли.

От рано сутринта в района на Дунав мост цари хаос. Огромните колони от камиони пречат на автомобилите, които пътуват към града или към границата. Много хора имаха затруднение да стигнат навреме на работа. Проблем създават най-вече камионите, които са спрели за почивка извън паркингите.

"Свършва им времето, нямат друг вариант, трябва някъде да се установят. Нали виждате какво е, не е почистено както трябва", коментира шофьорът Асен Михайлов пред Bulgaria ON AIR.

Асен чака повече от два часа, за да може да вземе товара си от Индустриалния парк. Това обаче е невъзможно заради поредния аварирал турски тир.

За последното денонощие общинската тежка техника е вадила няколко закъсали камиона.

"Не бяха подготвени за зимни условия, единият беше с много, почти никакъв грайфер на гумите, нямаше вериги. Имаме един такъв тир, който е запушил подхода към Индустриалния парк, защото е замръзнала системата му. Той е 22 тона нагоре по височина и не може да бъде издърпан с никаква техника", заяви Спасимир Димитров от дирекция "Обществен ред и сигурност" - Русе.

Заради сложната обстановка в района на Дунав мост движението се регулира от три екипа на Гранична и Пътна полиция, но отново без участието на служителите на ДАИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

до 3

преди 7 години

Момче, я се поинтересувай къде отиват таксите от моста и тогава пиши , че се излагаш.

4

Анонимен

преди 7 години

При ГЕРБ цялата държава е в хаос, вие пък сега за един Дунав мост сте се хванали.

3

Анонимен

преди 7 години

бях там, видя. Тоя да не се прави на дръж ми шапката. Кръговото беше непочистено както трябва. Самият ТИР беше целия в сняг от долу и се наложи да копаят че да работят нещо от долу му (не се виждаше какво). Няма как да бъде изтеглен след като не е почистено. Не са виновни ТИР-овете, а общината. За таксите които плащат за този мост трябва не чист път ами и *** (кафе?) да им правят общинарите

fallback