Снимка: Булфото
fallback

Нови и още по-строги санкции гласуваха депутатите за трафик и каналджийство на бежанци. Предложението за промени в Наказателния кодекс на АБВ бе подкрепен почти единодушно от всички депутати в парламента на първо четене.

С новите текстове се въвежда наказание за подбуждане и подготовка за незаконно извеждане на чужденци от страната. Санкцията за това ще е до две годни затвор или пробация.

С промените депутатите завишават и наказанията за каналджийство и трафик на бежанци.

От АБВ поискаха да се скъси времето за предложения между първо и второ четене, но мнозинството не го прие.

"Подкрепяме измененията. Зимата ще отмине, хубавият пухкав сняг ще се стопи и скакалците пак ще напъплят", даде рамо на промените лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Четин Казак от ДПС пък разкритикува медиите, че отразяват "явления и персони като Динко и други видни патриоти" вместо да се борят с каналджийството и да разобличат каналите и схемите, "по които тези чужди граждани биват транспортирани и изсипвани в центъра на София".

Според него сред виновниците имало и официални лица и те също трябвало да бъдат разобличени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

bigpick

преди 7 години

Който не спазва законите на тази държава - вън! Ние с нашите престъпници не можем да се оправим ами и ще си внасяме. Ако е дошъл да работи - да работи. А за каналджиите - затвор. И на мен не ми стигат парите, но не съм каналджия. Каква пробация, стига с тия измишльотини. Докато ги пробвате и тая мода ще мине, но те ще си направят парите.

13

Циник

преди 7 години

Интересно - когато аз използвам безобидната думичка ск*акалец - ме търкат моментално...а гледай какъв цитат са постнали:"Подкрепяме измененията. Зимата ще отмине, хубавият пухкав сняг ще се стопи и скакалците пак ще напъплят", даде рамо на промените лидерът на НФСБ Валери Симеонов"Край на цитата!Напълно е верен между другото! Библейско нашествие с невиждани размери!

12

Дедо Гого

преди 7 години

Безумията продължават с всичка сила, явно така е наредено на послушковците...Значи, всеки талибан или друг вид у.биец може да влиза без проблем в държавата - това не се коментира. А, виж като иска да излезе ние ще го спираме. Някой /сещайте се от три пъти/ се нагъ-зи на някого България да стане филтър за ***. И същия този се бие в гърдите, че работел за България.

fallback