Военните участват всеки ден в акции в помощ на населението. Снимка: МО
fallback

Около една трета от тежките верижни машини - МТЛБ, използвани през зимата от противопожарните служби в страната, са повредени. Това коментира директорът на противопожарната служба в Русе комисар Димитър Павлов.

"Това са военни верижни машини, пригодени за граждански условия. Те не са машини, проектирани и създадени за работа през зимата", обясни Павлов и допълни, че ремонтът им е много скъп.

Русенската противопожарна служба, която има две МТЛБ-та, не може да ги използва. Едната машина е неизправна от година, а втората се е повредила на 7 януари на пътя Русе-Бяла при изтегляне на един от закъсалите в района тежкотоварни камиони.

Павлов обясни, че шофьорите подценяват обстановката и не са подготвени, предаде БТА.

Началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе Румен Кръстев каза, че в районите на контролно-пропускателните пунктове на изходите на града, където полицейски патрули при лоши метеорологични условия следят и регулират движението, водачите на тежкотоварните камиони поставят вериги. Когато навлязат обаче по разчистен път, ги свалят, но след това закъсват, като попаднат отново в участък със снегонавяване.

Кръстев заяви, че в последните дни има няколко съставени акта на шофьори на камиони.

Комисар Димитър Павлов заяви, че противопожарната служба е реагирала на множество най-различни сигнали на 6 и 7 януари, транспортирала е и пациенти на хемодиализа, както и разболели се тежко хора. Високопроходим "ратрак" е изпратен от Русе в Добрич и е там от няколко дни, а тежък влекач е подпомагал екипите на ВиК в Разград.

Тази нощ огнеборците са реагирали на два сигнала за пожари в къщи - в Новград и във Ветово. Произшествията са с материални щети, няма пострадали хора.

Кръстев заяви, че обстановката в областта е спокойна, без тежки пътни произшествия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

pepe

преди 7 години

Съветските машини са така!

27

сс

преди 7 години

всеки шофьор с едно мтлб през зимата и да си го подържа за собственна сметка, по думите на герберите така трябва да е по пътищата през зимните месеци... за да не ги мислят хората...

26

Анонимен

преди 7 години

Според тази Калинка, шофьорите били неподготвени, че 1/3 от МТЛБ били повредени, а парите за поддръжката им откраднати.

fallback