Снимка: архив "Булфото"
fallback

Оранжев код за силен вятър и поледици е в сила за Източна България за 10 януари. Предупреждението бе обявено от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Оранжевият код ще важи за областите: Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Търговище, Сливен, Бургас, Варна, Ямбол, Хасково, Кърджали, пише "Фокус".

В тези райони се очакват валежи от сняг, които ще образуват нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север.

Ще има условия за навявания. В останалата част от страната е в сила жълт код за студено време.

В областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Монтана, Велико Търново, Перник, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, София, Благоевград, Смолян и Стара Загора минималните температури в ще бъдат между минус 9 и минус 14 градуса.

От НИМХ съветват да се следи прогнозата за времето и препоръчват да не се предприемат неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 7 години

Кода е практика разпространена в много страни за да може да се унифицират нещата. Прогнозата не е само за населението на дадена държава а и за всички ония които не знаят местния език. Виждайки код оранжев примерно в главата на знаещия какво значи изникват силен вятър и валежи възможност за падащи дървета и така нататък. А какво ще му изникне в главата ако само види - 14 градуса?

fallback