Снимка: Кадър Нова тв
fallback

Ромският лидер Петко Асенов категорично отрече да се е държал арогантно и грубо, след като е заседнал в преспите на пътя, нито пък, че е имал претенции да го спасява лично шеф от АПИ, както твърди шефът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Oще по темата

"До 3:30 часа сутринта 10 души бяха принудени да прокопават пътя при тежки условия, за да достигнат до един лидер на организация, който държеше да бъде спасен лично от АПИ, най-вероятно от председателя",обвини го вчера Николов.

"Пълни лъжи са това. Не съм споменал никакъв ръководител, нито съм обявил, че съм лидер", отрече Асенов, който е комисар по въпросите на ромската общност у нас.

Той обясни, че вчера около 17 ч., е тръгнал заедно с няколко души от Видин към Монтана, но близо до Добридол закъсали заради снега.

"Пропаднахме в едни преспи 50-60 сантиметра и заседнахме. След нас имаше още 4-5 коли и те заседнаха", оплака се ромският лидер пред Нова тв.

Според Асенов, след като е звъннал на 112, оттам са го препратили към пожарната.

"Аз им казах, че при нас няма пожар, а сме в преспите, така че да дойдат да ни разчистят пътя", обясни той и отсече, че не е споменавал, че за него трябва да се погрижи шеф от АПИ.

"Мина се време и те не могат да определят това чий район е, едните казват, че е на областното пътно управление на Видин, другите, че е на Мотана, в крайна сметка след часове дойде един трактор от пътното във Видин", разказа Асенов.

Той допълни, че е прекарал близо 10 часа на пътя между Видин към Монтана.

"Бяхме изоставени. Никой не ни попита дали имаме вода и бензин", оплака се още Асенов.

Като ромски лидер той призова държавата да се погрижи за децата от малцинството, защото в този студ те умирали в някакви бараки във "Факултета", "Христо Ботев" и "Филиповци".

Според него, когато родителите не могат да се грижат за децата си, държавата трябва да го прави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

bigpick

преди 7 години

Лидер на алкохолна напитка ли е този?

81

ром

преди 7 години

българите са виновни

80

Muntcho Demokrata

преди 7 години

Бате Боко идва с големата лопата!

fallback