Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

След като 30 години Христо Енков и датската му съпруга работят и живеят в Дания, решават да се завърнат в родното село на майка му Свежен. Въпреки че дълги години е работил на ръководна длъжност Христо Енков не се възприема като политик.

След като виждат различните опити на двойката да помогне на селото, съселяни идват при Христо и му предлагат да се кандидатира за кмет. Той отказва, но от шест месеца насам заема позицията.

Кметът Енков стана известен с креативността и оригиналните си инициативи за селото. Преди кметството е работил 25 години в Дания. Стартира от монтьор и стига до ръководител на екип от 100 човека. След като се пенсионира, се връща в България с датската си съпруга - Дорте.

През есента на 2015 г. става кмет на селото  Преди изборите не е водил предизборни битки, изготвил една програма, която до ден днешен виси пред входа на кметството, за да е ясно какво е обещал и какво е изпълнил.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Маке-ариец

преди 7 години

Ня монтьоро му е било скАпо в Дания и затова е решил да иде на село да се прави на баровец.Решил е, че е по-добре да е пръв на село отколото зуки в града

14

Еваллата

преди 7 години

ЧНГ на всички и весело изкарване на празДниьите

13

ВоВо

преди 7 години

Дано да направи и той нещо за БГ като Ген. Борисов. Малко са свестните хора

fallback