Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Десет години след влизането на България в Европейския съюз жителите на хасковското село Маслиново най-сетне ще влязат в 21 век.

Очаква се през 2017 г. от чешмите в селото да потече вода. Местните се надяват с настъпването на новата година носенето на туби и бидони да остане в историята.

Маслиново е само на 20 километра от областния център Хасково, но никога не е имало водоснабдяване и канализация. И в делник, и в празник местните хора ходят до уличните чешми, за да пълнят туби и бидони, разказват жителите пред Bulgaria ON AIR.

Едната чешма обаче е замрънала, а на друга баба от селото пълни бутилките вече час. Община Хасково обяви обществена поръчка за довършване на водопровода в селото. Хората са оптимисти, че този път чудото ще се случи.

Вижте цялата история на селото във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

В много села в България нямат водопроводи ,но там хората си правят кладенци , явно в това село е проблем правенето на кладенци и това вече е проблем защото водата е едно от жизнено важните неща за всеки регион.

19

Анонимен

преди 7 години

Не разбрах какво общо има Европа, като става въпрос за вода за България това е даденост от природата и не е нормално да има проблем с водата някъде, да по Европа и Света има места където имат проблеми с водата но това се дължи на особености на тамошната природа.Има много места с недостиг на вода по света, но за България е срамота да се говори за недостиг .И това не е единственото село без вода в България може да се изброят доста.На кои са имали водопрод и им го откраднали за метал, на кои не

18

АМ , НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ

преди 7 години

..НАЛИ И ТОЙ ,БЕШЕ ОТ ТОЯ КРАЙ.....ХА,ХА,ХААААААААА....ДАЛИ ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ , ЧЕ И ТОЙ Е ОЩЕ В...... ОКТОМВРИ 1917-ГОДИНА.....!!!????

fallback