Снимка: архив Булфото
fallback

Агенция "Пътна инфраструктура" призова шофьорите да не отлагат пътуването си за последния момент, а да тръгнат по рано днес, в последния почивен ден.

Oще по темата
Директорът на "Поддържане на пътната инфраструктура" Георги Златев, цитиран от пресцентъра на АПИ, е призовал да се кара внимателно, със съобразена скорост и да се спазват знаците и указанията на контролиращите органи.

Инж. Златев каза, че не трябва да се търси вина единствено във водачите на товарните автомобили за тежката пътна ситуация по време на снежната буря в петък. Той припомни, че по същото време имаше и две верижни катастрофи на АМ "Тракия", причинени от леки автомобили.

Според него факторите са комплексни и ще бъде направен анализ на това пропуснато ли е нещо и как са действали институциите. Координацията като цяло между пътната агенция, полицията и военните е била добра и не са оставени хора да бедстват.

Инж. Златев смята, че лошото време, обилен снеговалеж, силни навявания, нулева видимост и шофьори, които не преценяват добре възможностите на автомобилите и пътната обстановка, са основните причини за снежната блокада в петък и събота.

Той подчерта, че дори в държави с отлична инфраструктура и информираност на населението се случват подобни инциденти и държавата у нас наистина се стреми да прави всичко необходимо те да бъдат предотвратени.

В четвъртък и петък се очакват отново снегове. Създадена е организация, така че тази ситуация да бъде посрещната, посочват от АПИ.

Изграждането на снегозащитни пояси определено би подобрило проходимостта на магистрала "Тракия", е посочил той, но е добавил, че частната собственост е неприкосновена и достъпът и изграждането на тези пояси е изключително затруднен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

САШКО

преди 7 години

Решението е едно-носене на лична отговорност.Фирмата отговаряща за снегопочистване да дължи компенсация за неудобство в размер от 1000 лв. за всяка закъсала кола в снега ......И магистралите станаха чисти......

38

Анонимен

преди 7 години

Ние ли да кажем? Държавата и столична обшина отговарят затова!

37

Щирлиц

преди 7 години

Пътната агенция пак е чела фантастика....

fallback