Снимка: БТА
fallback

Огромните пари за обновяването на водния цикъл в Добрич са осигурени благодарение на Европа и на събраното от контрабандистите, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на церемонията за началото на проекта.

Министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева и кметът на Добрич Йордан Йорданов подписаха договора за финансиране на проекта, чиято обща стойност достига близо 115 000 000 лева.

Близо 87 000 000 лева от бюджета идват в Добрич, каза Борисов и посочи, че трябва да се благодари на Европейската комисия.

Премиерът в оставка коментира, че градът е рекордьор по разхищение на вода и демонстрира нагледно с две чаши колко питейна течност, платена от хората и бизнеса, изтича в земята.

По думите му обновяването на ВиК-мрежата в района, в който е житницата на България и се развива туризмът, задължително трябва да се направи.

Борисов посъветва кмета на Добрич всеки ден да бъде там, където са багерите, за да виждат хората, че се работи и да проявят разбиране и търпение.

По думите му хората ще бъдат възнаградени като видят пълна чаша с чиста вода и заживеят по-здравословно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

9689

преди 7 години

Познайте чий са фирмите които ще изпълняват водния цикъл.

32

Анонимен

преди 7 години

ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ СЕ ШИРИ ТУК, ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА, ПИПНАХ ВИРУС И МОЖЕ ДА СЕ ГЪТНА ОТ ПРОСТИ ЛЮДЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА - НЕ КАЗВАЙТЕ ЧЕ ВСИЧКИ *** В ТОЗИ ФОРУМ СА ОТ ДОБРИЧ. ТЕЗИ СРЕДСТВА СА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ, Т. Е. - ТЕ СА ОТ КОНТРАБАНДА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ И бОРИСОВ Е СЛЪНЦЕТО В ТУНЕЛА НА НАШАТА ИЗМЪЧЕНА ОТ КОМУНИСТИ ДЪРЖАВА.

31

Анонимен

преди 7 години

Е какво иска да каже боцето? Тия които се бият по гьрдите че плащат даньци в Бьлгария да млькнат че с льжите си преляха чашата ли?

fallback